Fyllda Paprikor

Färsfyllda paprikor
Himmel så gott! Gick hem hos hela familjen och så lagom portion till barnen. Jag valde medvetet små paprikor, och ekologiska. Du kan ta precis vilken färs du vill: lamm, fläsk, nöt. Jag tog faktiskt vegetarisk färs till dem den här gången. Det här är en perfekt rätt att förbereda, du kan förbereda allt fram till att de ska in i ugnen.
Du behöver (4 pers)
4 röda paprikor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
400 g färs
1 tsk salt
4 krm kanel
4 krm spiskummin
4 msk vetemjöl
4 dl krossade tomater
1 dl svarta bönor
3 msk rödvinsvinäger
3 tsk soja
nypa socker
1 boll med mozzarella (eller annan ost)
olivolja, svartpeppar, vitpeppar
Färsfyllda paprikor
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader
Skölj paprikorna noga (köper du ekopaprika så är det bäst såklart då behöver du inte tvätta dem övernoga). Skär av toppen, sådär 2 cm. Spara överdelen. Ta ur kärnorna med en liten kniv, skölj inuti.
Pensla paprikorna med lite olja. Placera paprikorna i en ugnsform (pensla lite olja i botten så de inte fastnar). Jag använder en form för stora muffins, perfekt. Sätt överdelarna på varje underdel. In i ugnen 20-25 min tills de är mjuka (akta så att inte överdelarna bränns).
Färsen: Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint. Fräs på i lite olivolja i panna med höga kanter. Tillsätt färs, svarta bönor, kanel, spiskummin, salt. Strö över vetemjöl och rör om ordentligt. Häll över tomaterna och rör om. Tillsätt soja, vinäger, lite vitpeppar och en nypa socker. Låt puttra ihop några minuter.
Fyll paprikorna med röran (hit kan du förbereda och ha i kylen till dagen därpå om du vill). Skär en rätt tjock skiva mozzarella och lägg ovanpå röran. Ställ in i ugnen sådär 15 minuter om du tar dem från kylen. Lägger du i färsen varm så bara gratinera osten på grillvärme i ugnen så den smälter och blir gyllenbrun. Överdelarna lägger du inte in in i ugnen.
Färsfyllda paprikor
Servera med fräsch sallad, lite rostade pinjenötter och överdelen på sidan.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.