Skansen med 5 barn, picknick och borttappat barn

DSC_0034

Ett av Stockholms bästa ställen är Skansen, så perfekt vilken dag som helst. Igår var jag och barnen där med min nära vän T och hans tre barn. Det var en soligt härlig dag och vi hade det så bra. Vi tittade på björnungarna, där Magda tappade sin napp, sälarna som de knappt kunde slita sig ifrån, åt glass så de var alldeles gräddiga och fulla av strössel och choklad i ansiktet, satt på picknickfilten och åt plättar, tappade bort lilla Algot och återfann honom. Ps. Älskar mina pulsvantar från Oleana.
DSC_0033
Plättar till alla barnen på första picknicken 2014! DSC_0031
Äntligen har Skansen satt upp grillar så man kan ta med egen korv och grilla på. Visste inte det, annars hade det varit en perfekt grej. Snyggt och bra gjort med bänkar och bord runt omkring. Det fanns också korv att köpa för grillning. Nästa gång!
DSC_0051
LillSkansen är given för barnen. Där finns det så mycket roligt att göra. man kan som en råtta krypa in i gångar, springa in i småhus, kika på hamstrar, kaniner och papegojor. Här tappade vi bort Algot. Han är så snabb och kilade iväg och ingen av oss visste var han var. Jag hade lätt freakat ut om det var Magda eller Annie, men T var lugn och vi gick runt och letade på LillSkansen ett bra tag. Hans storasyster Ada och storebror Ebbe hittade honom vid rutschkanan utanför, S K Ö N T!
DSC_0053
T och jag har varit vänner sedan mer än 10 år. Vi tränade Karate ihop i Malmö faktiskt. Vi ses inte ofta, det går flera år mellan, men vi uppdaterar livet, barnen och allt annat på telefon rätt ofta. Vi kikade på björnungarna och Magda tappade ner sin napp till ’bönarna’.
Skansen
Barnen red medan Magda sov. Rida kan man göra 12-15 på Skansen. Själva ridplatsen ligger lite på sidan av allt, så lätt att missa om man inte vet att det finns där. Det kostar 40 kr och är en alldeles lagom liten tur. Det finns både små och större hästar. Annie red på Mynta.
DSC_0070
Skansen uppmuntrar till allt möjligt bus precis överallt

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *