Jag har alltid sockerlag i kylen. till desserter vänder jag runt frysta hallon, eller andra bär, i sockerlag och till många drinkar används lite sockerlag. Går åt som bara den. Det är lätt att göra. Här ovan ser ni några av sakerna jag använt sockerlag till: i Hallonmojito, att pensla tebröd med så de får en proffsigt glansig yta, och till bären till chokladfondant.
Sockerlag
Här förslag på två olika sorters sockerlag, den enkla och den mer professionella. Till drinkar använder jag alltid den lätta versionen och till bakverk Jan Hedhs versionLätta versionen
2 dl socker
2 dl vatten Koka ihop tills sockret har lösts upp. Häll upp på ren flaskaJan Hedhs version
250 g vatten
340 g socker
60 g glykos
Koka ihop vatten och socker med ett lock på glänt. Tillsätt glykos och koka upp igen. Häll upp på rengjord flaska.





Hej, detta recept ska jag prova! Undrar hur länge frukt/bär bör ligga och dra i sockerlagen innan de används, för bästa smak (för bak, ej drinkar) 🙂
Hej Amanda, du bara vänder runt bär, i stort sett. Det ger dem lite smak och framförallt en glansig yta