Sparris inlindad i proscioutto

Prosciuttoinlindad sparris Förrätt på ingen tid som verkligen ingen kan motstå: Sparris med krispig prosciutto, hyvlad parmesan och lite balsamico för att avrunda smakerna. Ps. Ser ni coola saltstenen med minirivjärnet? Himalayasalt som man river mot rivjärnet, så utsökt gott. Jag fick det i julklapp av min kära vän Rose-Marie. Ja, och sedan totalälskar jag Riedels kristallglas ur deras O-serie till Rött vin. Vinglas utan fot. Har ni testat dem? Det här är mina första Riedelglas och jag är helt betagen i dem.

Du behöver (för 2 pers)
4 sparrisar (inte för tunna)
2-4 prosciutto/parmaskinka
parmesan
balsamico
olivolja, flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Ta fram en ugnsform. Pensla med lite olivolja på botten
Tvätta sparrisen. Bryt av nedersta delen på stjälkarna. Linda 1 eller 2 skivor prosciutto/parmaskinka runt två sparrisar. Lägg i ugnsformen. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter tills prosciutton/parman är krispig och sparrisen sådär lagom mjuk.
Ta ut ugnsformen, lägg upp sparrisen på fat, hyvla över lite parmesan och stänk över balsamic.
Njut!!!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.