Lax med ugnsrostade bönor, tomater, massa feta och oliver + Aioli förstås

DSC_0012

Här får du en av mina favoriträtter, speciellt efter jul och nyår då man vill tanka in massa bra saker i kroppen. Så så gott också. Så den här rätten blev det igår då min bror kom och hämtade upp Annies säng. Jag har köpt två juniorsängar till barnen för de ska börja dela rum (och sluta sova i sin mammas säng. Mamman behöver sova på nätterna)

.DSC_0005

Stor skål med aioli till, gärna limeaioli. Något gott bröd som foccacia eller vitlöksbröd är inte dumt heller.

Du behöver (för 4 pers)

4 laxfiléer

1 påse frysta bönor

1 paket feta

1 burk kärnfria oliver

1 paket småtomater

olivolja, flingsalt, ½ citron, rökt paprikaDSC_0003

Gör så här

Antingen så använder du allt fryst, eller så tinar du bönorna och låter dem rinna av. Jag tyckte nog att det blev bäst med tinade, något avrunna bönor. Så vi kör på det. Men har du bråttom så går det jättebra med frysta.
Sätt ugnen på 225 C
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Häll på bönorna, fetaosten i kuber, tomaterna i halvor och oliver. Lägg laxen på bakplåtspappret bredvid bönhögen. Ringla över rikligt med olivolja, pressa saften ur citronhalvan och strö över flingsalt. Jag tog lite rökt paprikapulver över laxen också. Skjuts in i ugnen i sådär 15-20 minuter (om laxen är fryst).DSC_0023Den här lilla gullungen passade fint i Annies hårband.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *