Hallon- och blåbärscobbler

Baka en hallon- och blåbärscobbler idag vetja. Bästa av två världar, choklad och bär i en delvis fast kaka, delvis mer chokladmoussig dessert.
En rätt liten form som räcker till 4 pers:
500 g djupfrysta hallon och blåbär (eller kanske björnbär)
1 tsk majsstärkelse
100 g smör/margarin
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 dl socker
1 msk bakpulver
2½ dl mjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 175C

Häll bären i ugnsfast form. Strö över majsstärkelsen och rör om. Låt dem tina till lite.

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner smör och mjölk och rör om ordentligt. Häll smeten över bären och in i ugnen ca 40 minuter.

Hur gott som helst med glass till.

Linda

0 kommentarer

  1. Verkar ju supergott, och enkelt 🙂 En liten fråga bara; Kan man ta potatismjöl istället för majsstärkelse?

    Svar:
    Det tror jag absolut, tanken är ju att fånga upp bären från att bli så rinniga. Så ta du potatismjöl!
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.