Polismuseet – Skojsigt

Mulen dag med regnet hängandes i luften. Vi drog tillsammans med Rose-Marie, Zack och Leah till Polismuseet. Helt rätt tänkt av oss faktiskt. Polismuseet har en stor barnavdelning med massa skoj. Väldigt aktivt museum.
Vi började med att lyssna till två polisstudenter som berättade för barnen om allt mellan himmel och jord. Barnen fick hela tiden vara med och fråga. Poliserna berättade också om allt de hade i bältet. Spännande om handfängsel, batonger, ficklampor och sitt mest användna redskap, pennan. Plötlsigt ringde polisstudent Annas telefon och det visade sig att det skett ett inbrott på Mariaskolan. Alla fick följa med på utryckningen in till nästa rum. Där tittade de på fotspår, samlade bevis och fick ledtrådar för att hitta tjuven. Här finns uniformer i barnstorlek, fängelse att krypa in i, lego i polisformer, osv.
Små uppdrag hittas här och där. Det kostar endast 60 kr per vuxen att gå in. Så värt det! Barn upp till 19 år går gratis. Det enda är att de inte har försäljning av glass, kaffe eller mat. Så man bör ta med sig det man vill äta och dricka. Det finns några bord inne och ute där man kan bulla upp. Vi fikade lite kakor, russin och vatten bara.
Precis utanför finns en hel del roligt också på tema polis. Man kunde t ex hyra trampbil, 20 kr för 20 min. Annie och Zack trampade på så de var genomblöta. Det finns en målad väg och små söta vägskyltar i miniformat.

Linda

2 kommentarer

  1. Kul idé att ha ett aktivt museum 🙂

    Kan tro att barnen tyckte det var spännande och kanske ni vuxna med 😉 Vet du om de tar emot skolklasser också? Måste vara ett bra sätt att nå ut till barn och ungdomar på, istället för besöken på skolorna de ibland gör.

    Svar:
    Jag vet inte om de tar emot skolklasser, hör med dem! De verkar satsa väldigt mycket på barn och ungdomar.
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *