Asiatisk bönsallad till grillad fisk – eller vad som helst grillat

Ska ni grilla i helgen? Jag använder min grillpanna fortfarande tills jag har hittat en grill till min balkong, snart hoppas jag! Den här bönsalladen passar verkligen till allt, testa t ex till kyckling eller biff. Sötsyrlig och mumsig.
Du behöver
4 laxfiléer (eller en stor hel fisk)
neutral olja, salt, peppar
Bönsallad
2 små röda lökar
3-4 vitlöksklyftor
150 g haricots verts
5 msk farinsocker
2 msk soja
2 lime
2 msk fisksås
olja (raps- eller solrosolja)
Gör så här
Pensla på rikligt med olja på fisken innan du lägger den på grillen.
Skiva löken fint och tunt. Finhacka vitlök. Hacka haricots verts i större bitar. Fräs på i lite olja några minuter. Tillsätt farinsockret och rör om tills sockret har smält helt. Pyttsa i fisksås, saften från lime, soja. Rör om och häll över dent grillade.

Linda

0 kommentarer

  1. Tack för tipset 🙂 , har du tips på någon riktigt god sallad till kött? Matig så man kan skippa potatis men nyttig? kramis sötnos/Diana

    Svar:
    Hej du gulligaste! Jag har en bra sallad som jag gjorde i påskas som är matig: avocado, mango, mini mozzarella, rödlök, gula körsbärstomater, pumpafrön mm mm: http://matstugan.blogg.se/2013/march/gladaste-salladen-i-pask.html
    Åh vad gott med grillat! Ses vi i veckan på något roligt kanske? Varmaste Kramen!
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *