Ugnspannkaka

Ugnspannkaka äter vi ofta här hemma, storfavorit hos oss alla. Jag gör alltid ugnspannkaka i långpanna så får man några bitar över till dagen därpå, bara att värma på och blir lika goda. Tricket för att få den bästa möjliga ugnspannakakan är många ägg. Testa! Vill du vara lite Wild & Crazy så strösslar du över en näve frysta blåbär istället för bacon, blir urgott.
För en långpanna

4½ dl vetemjöl

9 dl mjölk

5 ägg

1 tsk salt

1 paket tärnad bacon (eller 300 g) alt skinka, korv eller dylikt 

Sätt ugnen på 225 C

Smöra ugnsplåten

Vispa ihop mjölk, mjöl och salt genom att tillsätta lite mjölk i taget. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten på plåten. Strö över bacontärningarna.

Sätt in i mitten av ugnen ca 30 min tills den är perfekt gyllenbrun.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *