Chevré och parmesangratinerad bakpotatis med plommonspäckad karré och till det plommonsås

Här har ni en riktig söndagsmiddag: Chevré och parmesangratinerad potatis med plommonspäckad karré och till det en härlig plommonsås på rödvin och katrinplommon -MUMS!

Den plommonspäckade karrén latade vi till det och köpte på ICA minsann. Man ska inte vända helt ut och in på sig själv. Men potatisen och plommonsåsen gjorde vi såklart!

Potatis med chevré och parmesan:

Du behöver
Bakpotatisar (räkna med 1-2 halvor per person)
Chevré
Parmesan
vitlök,salt,kryddor

Gör så här
Sätt ugnen på 200 C

Räkna med 1-2 bakpotatishalvor. Baka potatisen färdig i ugn eller micro (tar ca 15 min på effekt 600). Dela och gröp ur potatisarna. Häll det urgröpta i en skål Blanda i getost/chevré, salt, pressad vitlök och kryddor/örter (vi tog rosmarin). Rör ihop allt och lägg tillbaka i skalen. Toppa med en massa riven parmesan.

Gratinera i ugnen till de är härligt bruna (ca 15 min)

Plommonsås

Du behöver
3 dl vin
5 katrinplommon
2 msk honung

Gör så här
Skär plommonen i bitar. Häll vin och honung i kastrull. Tillsätt plommonbitarna. Låt allt småputtra tills endast hälften återstår. (tar lite tid, sådär 20 min). Mixa allt så det blir en slät sås.

Himmelskt god middag!

Linda

0 kommentarer

  1. Tack så jättemycket för din fina kommentar i vårt kök, så glada vi blir!

    Såsen låter mycket god (ja resten också förstås), den ska vi nog ta och testa till ankbröst någon gång!

    Ha en fin helg,

    Mårtenssons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *