En bookmaker toast måste vara den ultimata middagssmörgåsen. Du tar antingen entrecote, eller som i detta fall, resterna från en middag med flankstek. En krämig äggula och rikligt med pepparrot. Sedan i botten lite dijonsenap, honung och creme fraiche. What’s not to like?
Det här blev så gott att ni bara måste få receptet. Bilden gör inte på långa vägar smakerna rättvisa. Lovar, det här är godare än godast. Så har ni lite rester kvar från någon stek så kör på. Om inte så är det helt klart värt att köpa på sig lite entrecote bara för att göra en Bookmaker toast.
Så bara gör den, du kommer icke bli besviken. Här kommer då receptet. Är ni redo?
Bookmaker toast (4 pers)
- 4 skivor bröd, t ex levain eller annat surdegsbröd.
- 1/2 msk olivolja
- 4 skivor stekt flankstek/entrecote (ta gärna rester)
- 4 salladsblad
- 1/2 rödlök (i fina skivor)
- 2 dl pepparrot (fint riven)
- 4 äggulor
- Flingsalt och grovmalen peppar
- Färska örter, t ex timjan
Senapskräm
- 2 dl Crème Fraiche
- 4 msk dijonsenap
- 2 tsk flytande honung
Gör så här
- Rör ihop ingredienserna till senapskrämen. Ställ åt sidan.
- Stek gärna på köttet lite innan och skär köttet i skivor
- Tillsätt olivolja i en panna, hetta upp och stek brödskivorna på ena sidan så de blir lätt gyllenbruna.
- Bred ett generöst lager senapskräm på bröden (den gyllenbruna ytan upp).
- Lägg på salladsblad, rödlök, köttet i skivor, pepparrot och äggulorna i skalet.
- Strössla över lite flingsalt och lite grovmalen peppar.
- Toppa med lite färska örter.