Biskvier med hallon och chevre – Påsk

B I S K V I E R, med chevre och hallon i en fluffig marängsmörkräm. En kombination som fullkomligt smälter i munnen. Mina favoriter till påsk. 

biskvier-med-chevre-och-hallon3

Du kan också göra minibiskvier såklart. Jag doppade några i vit choklad och några i mörk choklad, båda blev lika makalöst goda. De kanske låter helt crazy med chevre i kakor och dessert, men kombon hallon, smörkräm och chevre är fantastisk.

biskvier-med-chevre-och-hallon0

Använd gärna något färgglatt att dekorera biskvierna med. Jag hade kanderade violer hemma så det blev dekorationen den här gången, men färgglatt strössel blir också påskigt eller frystorkade hallon kanske?

biskvier-med-chevre-och-hallon2

Mums! Hallon och chevre i en marängsmörkräm blir himmelskt. Självklart kan du ta annan smaksättning, t ex nutella, blåbär, dajm, passionsfrukt. Helt enkelt det du tycker mest om. 

Biskvier med hallon och chevre  (ca 30 st)
 
Bottnar
100 g mandelmassa
1 äggvita
1/4 dl socker

Sätt ugnen på 175 C 

1. Riv mandelmassan så fint som det bara går (lägg den i frysen en stund innan så går det lättare att riva den).
2. Vispa äggvitan till hård skum. Vänd ner mandelmassa och socker. Rör runt försiktigt tills smeten är jämn.
3. Klicka (eller spritsa) ut små klickar på bakplåtspapper. In i ugnen ca 5-10 minuter. De ska vara lite gyllenbruna men mjuka. Låt svalna.
 
Marängsmörkräm
½ dl hallon
30 g chevre
 
1. Gör marängsmörkräm enligt länken.  Tillsätt smaksättningarna och rör om. Låt smörkrämen kallna i kylen.
2. Bred på fyllningen på bottnarna. Kom ihåg att det är på bottnarnas undersida, alltså den de låg mot plåten med som du lägger fyllningen på.
3. Ställ in i frysen så fylllningen blir hård, de är mycket lättare att doppa i smält choklad då.
 
Chokladöverdrag
100 g mörk choklad (att doppa i)

100 g vit choklad (att doppa i)

2 tsk neutral olja
 
Smält choklad, tillsätt oljan och doppa biskvierna och lägg på bakplåtspapper. Dekorera om du vill med strössel eller annat fint. Låt svalna, men inte i kylskåpet eftersom de blir lite ‘svettiga då’. Däremot går de utmärkt att frysa.

biskvier-med-chevre-och-hallon1

Linda

5 kommentarer

  1. Hej!

    Dessa låter ju helt otroliga! Måste prova att baka dem till mitt kalas i helgen. En fråga bara, funkar det med frysta hallon eller blir de för rinniga?

    Massor med kramar från en trogen bloggläsare som älskar dina recept. Du är så otroligt inspirerande!

  2. Gick in på länken till smörkrämen nu och läste mig till svaret. Ibland är man lite för snabb, haha. Nu blir det till att baka dessa godingar!

    • Hej Sanna. Så glad jag blev över din kommentar! Tack! Testade du förresten biskvierna? Kram/Linda

      • Nu så har de bakats även här. Provsmakning blir det på söndag men att döma av fyllningen smakade de bra. Inte lika vackra som dina dock. Hoppas du har en bra minisemester!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *