Sjukt nöjd med kycklingen i parmesansås med rostad palsternacka och potatis på sidan som jag gjorde som Fars Dags middag. Efter ugnen läggs kycklingen kort i en lätt citronmarinad så smaken av parmesan tillsammans med citron blir fräscht och smakrikt som bara den.
För 4 pers
3 kycklingbröstfiléer
2 palsternackor
800 g potatis
2 tsk rapsolja
smör, olja
Marinad
1 citron
2 tsk Sweet Chili sås
3 msk hackad bladpersilja
4 tsk olivolja
Parmesansås
½ gul lök
1 tsk rapsolja
2 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 dl grädde
2 tsk Maizena redning
1½ dl parmesan
Sätt ugnen på 225 C
1. Skala potatis och palsternackor och skär i klyftor. Blanda runt med 2 tsk rapsolja, salt och peppar. Lägg i ugnsfast form och in i ugnen ca 25 minuter.
2. Bryn kycklingen runt om i stekpannan med lite olja och smör. Salta, peppra. Lägg ovanpå grönsakerna i ugnen de sista 15 minuterna. Innertemperatur 70 C.
3. Marinad: Blanda citronsaft, bladpersilja, sweet chili sås och olja i en bunke. Skär kycklingen i skivor och lägg ner i marinaden medan du gör såsen.
4. Parmesansås: Skala löken och hacka fint. Fräs i olja tills den är mjuk men inte tar färg. Tillsätt vatten, grädde, fond. Koka upp och låt småputtra någon minut. Red av med Maizena utrört i lite vatten. Tillsätt slutligen osten.
5. Häll av marinaden från kycklingen och servera.
GOTT!
TREVLIG KVÄLL!