Kasslergratäng med broccoli och apelsinsallad

Broccoli- och kasslergratängKassler i krämig, mild, ädelostsås och toppad med massa broccoli. Så mycket godare än det ser ut på bilden. Det var tvunget att gå lite snabbt så det blev frusen broccoli, så blev lite mer vätska. Men det här var så gott. Till det en apelsinsallad med oliver. Riktigt bra kombo.

(4 pers)

500 g broccoli

500 g kassler

6 dl mjölk (3%)

3 1/2 msk vetemjöl

140 g ädelost

salt., peppar

Sätt ugnen på 225 C

1. Tina grönsakerna om de är frysta. Låt dem rinna av i durkslag

2. Skiva kasslern rätt tunt och lägg i en smord, ugnssäker form (ca 20 x 30 cm). Fördela broccolin ovanpå.

3. Vispa hälften av mjölken med mjölet i en kastrull. Vispa ner resten av mjölken och låt koka upp under fortsatt omrörning. Sjud ca 5 minuter. Rör då och då. Ta från värmen och smula ner ädelosten. Låt smälta. Smaka av med salt och peppar.

4. Häll såsen över kassler och broccoli. In i ugnen 20–25 minuter.

 

Apelsinsallad med oliver

4 apelsiner

1 rödlök

1 msk grov dijonsenap

1 msk rödvinsvinäger

1 tsk havssalt

1 tsk flytande honung

3 msk olivolja

oliver

persilja

 

1. Skala apelsiner och skär ut filéer ur apelsinerna.

2. Skala och skiva rödlök tunt. Blanda med apelsin.

3. I en annan skål blanda ihop grov dijonsenap, rödvinsvinäger, flytande honung, havssalt. Tillsätt olivolja under omrörning. Häll över dressingen på apelsinblandningen. Blanda ner oliver. Klipp över persilja. Låt stå och dra ett tag i kylen.

 

Receptet kommer från ICA

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *