Vegetarisk Lasagne

vegetarisk lasagne

Matlådsdax! Gjorde en omgång med vegetarisk lasagne. Vi åt den till middag och resten åkte ner i matlådor och in i frysen. Så skönt att slippa fundera vad man ska äta och så blir det något halvbra eller dyr lunch på stan. har en tanke att jag ska vara ute i god tid och ha bra mat med mig till jobbet hela hösten nu. Det börjar bra i alla fall.

vegetarisk lasagne

Använd en ugnsform som är mellanstor

Du behöver

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 röd paprika

3 msk tomatpuré

2 burkar finkrossade tomater (á 400 g)

1 tsk torkad timjan

400 g fryst bladspenat (tinad)

2 burkar ricotta (á 250 g)

lasagneplattor

1 mozzarellaboll

2 msk bladpersilja

olivolja, salt, peppar

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 C

Skala och hacka lök och vitlök fint. Tärna paprikan. Fräs paprika, vitlök och lök i rikligt med olivolja. Tillsätt tomatpuré. Häll i de finkrossade tomaterna och timjan. Låt såsen småputtra ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Varva sås, spenat, ricotta och lasagneplattor i ugnsfast form. På översta lagret med plattor så har du sista såsen och river med handen över mozzarellabitar.

Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt gärna stå några minuter innan du skär upp.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *