Matlådsdax! Gjorde en omgång med vegetarisk lasagne. Vi åt den till middag och resten åkte ner i matlådor och in i frysen. Så skönt att slippa fundera vad man ska äta och så blir det något halvbra eller dyr lunch på stan. har en tanke att jag ska vara ute i god tid och ha bra mat med mig till jobbet hela hösten nu. Det börjar bra i alla fall.
Använd en ugnsform som är mellanstor
Du behöver
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
3 msk tomatpuré
2 burkar finkrossade tomater (á 400 g)
1 tsk torkad timjan
400 g fryst bladspenat (tinad)
2 burkar ricotta (á 250 g)
lasagneplattor
1 mozzarellaboll
2 msk bladpersilja
olivolja, salt, peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Skala och hacka lök och vitlök fint. Tärna paprikan. Fräs paprika, vitlök och lök i rikligt med olivolja. Tillsätt tomatpuré. Häll i de finkrossade tomaterna och timjan. Låt såsen småputtra ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Varva sås, spenat, ricotta och lasagneplattor i ugnsfast form. På översta lagret med plattor så har du sista såsen och river med handen över mozzarellabitar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt gärna stå några minuter innan du skär upp.