Den fräschare sortens pannacotta med mer youghurt än grädde blir somrigt och inte så mäktigt. Perfekt att ta med på picknick i små burkar med lock. Ta med salsan på sidan och skeda upp då den serveras. Magiskt gott.
Du behöver
2½ dl yoghurt
1 dl grädde
3 msk florsocker
1 gelatinblad
Salsa
½ ask jordgubbar
5 msk socker
1 lime
Gör så här
Börja med att lägga gelatinbladet i kallt vatten. Låt det ligga minst 5 minuter.
Häll grädde i en kastrull och tillsätt florsocker. Värm på och låt sjuda lite. Ta upp gelatinbladet och krama ur lätt. Lägg ner i varma gräddblandningen. Tillsätt yoghurten och vispa så det blir slätt.
Häll upp i serveringsskålarna. Om du ska ta med ut på picknick så passar små syltburkar med lock finfint. Ställ in i kylen minst en timma så det stelnar till.
Jordgubbssalsa
Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär varje gubbe i sådär fyra bitar.
Strö sockret jämnt i botten på en kastrull. Värm så att sockret smälter. Tillsätt jordgubbarna och rör om försiktigt. Låt koka ihop sig under några minuter (ca 3-5 min). Låt svalna. Pressa ner limejuice i salsan. Ställ in i kylen. Lägg på salsan först då du serverar pannacottan. Lite passionsfrukt och goda kex till kanske?