Till det Afternoon Tea eventet jag arrangerade tillsammans med Agnieszka så bakade jag upp de glutenfria mandelkakorna som Jesscia Frej och Maria Blohm har tagit fram för Kungsörnen till deras nya glutenfria mjöler, i det här fallet mandelmjölet. Jag hade testat dem en gång tidigare och helt fallit för dem, så så farligt goda. Så vassego, här är de:
För 12 st
100 g rumsvarmt smör
50 g (ca 1 dl) ljust muscovadosocker
80 g (ca 1 dl) strösocker
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
120 g (ca 2,5 dl) mandelmjöl
1 ägg
70 g (ca 1 dl) hela hasselnötter
60 g (ca 1 dl) torkade tranbär
Gör så här
Värm ugnen till 200 C
Blanda smör, socker och muscovadosocker. Rör klumpfritt. Tillsätt ägg och blanda ordentligt. I en annan bunke blandar du ihop salt, vaniljsocker, bakpulver och mandelmjöl. Blanda ihop allt. Häll ner hasselnötter och tranbär.
Klicka ut 12 stycken kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper. In i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna lite innan du mumsar i dig dem.