Krämig pasta på stormkök i minusgrader

Krämig pasta på stormkök i minusgrader

Krämig pasta på stormkök i minusgrader. Hur låter det? Jag lovar att det kommer skapa ett mysigt minne för dig att se tillbaka på. Inte bara mysigt utan väldigt gott också. Den här pastan tar inte lång tid att veva ihop.

Krämig pasta på stormkök i minusgrader

Så för att laga mat ute i naturen så har jag precis investerat i ett stormkök. Vi lagade ofta mat på stormkök då jag var liten. Då var det spritbrännare som gällde. Nu har jag köpt en med gasolbrännare. Så mycket smidigare då det gäller att justera lågan och att sätta ihop. Mitt stormkök är Trangia 25-4HA som passar till cirka 4 personer.

Det finns massa tips med matlagning på stormkök som jag vill dela med mig av men vi får ta det pö om pö, allteftersom jag testar mig fram med matlagning så här ute i naturen. Men här är några små tips vad gäller just den här pastan och lite annat smått och gott.

Tips!

1. Använd en pasta med kort koktid, t ex spaghetti n.1 som endast har 3 minuters koktid.
2. Om du har salami eller bacon så behöver du inte ha med olja eller smör.
3. Sätt gärna pannan med salami mm ovanpå kastrullen med vatten så kokar det upp snabbare och håller samtidigt det andra varmt.
4. Är det kallt så börja med att koka upp vatten i pannan och häll i flaska som du kan värma händerna på.
5. Förbered så mycket som bara möjligt hemma, t ex riv parmesan, dela salamin.
6. Glöm inte tändare eller tändstickor.

Natur vinter

Utsikten vid. matlagningen. Inte fy skam va! Det var sådär 7 minusgrader och kallt, men ljuvligt vackert.

Krämig pasta på stormkök i minusgrader

Krämig pasta på stormkök (2 pers)

  • 4  salladslökar, hackade
  • 1 vitlöksklyftor, riven
  • 8-10 skivor, salami (gärna fänkålssalami)
  • 175 g spagetti (n.1)
  • 250 g körsbärstomat (t ex romance på kvist)
  • 1 buljongtärningar
  • 1 liter vatten, kokande
  • 35 g babyspenat
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • Salt & peppar
Krämig pasta på stormkök i minusgrader

Gör så här

  1. Stek salladslök, salami, vitlök och tomater i en panna. Stek på tills tomaterna är mjuka och spricker. Ta av pannan.
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull tillsammans med buljongtärning. Lägg i spaghettin. Koka al dente.
  3. Häll över tomaterna och det andra ner i pastan. Vänd ner spenaten. Rör runt.
  4. Häll av så mycket av buljongvattnet som möjligt. Strössla ner parmesan och basilikan. Vänd runt.
  5. Servera direkt. Ät gärna direkt ur kastrullen.
Lemmel kaffe

Efter maten bra måste man ha en kopp gott kaffe. Så då blev det hypade Lemmelkaffe. Ett mörkrostat kokkaffe från Lappland med nötig, lätt bränd smak. Det kokas upp tre gånger, där sumpen får sjunka lite emellan. Sedan är det bara att hälla upp och avnjutas innan det hinner svalna av.

Natur vinter

Det här muminhuset hittar du i slutet av rundan på Eldgarnsö, Ekerö. Tänk att bo här precis vid Mälaren. Vilken dröm.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.