Torpedverkstan – Julbord med skaldjur

Torpedverkstan julbord skaldjur

Mysiga Torpedverkstan, på Skeppsholmen (några minuters promenad från Kungsträdgården) har ett julbord för den som är ute efter det där lilla annorlunda. I samarbete med Julbordsmäklarna fick jag testa deras julbord. I fokus på Torpedverkstans julbord är skaldjur av alla dess slag: Ostron, musslor, krabba och hummer. Flera goda såser, allt från chili-aioli till schalottenlöksvinägrett.

Torpedverkstan julbord skaldjur

Innan skaldjursplatån kommer in så fylls bordet med små lyxiga förrätter, lätt juliga med en twist. Det kom in en ljuvlig Tarte Flambée med kantareller och getost. Det var tre sorters sill: Lime- & pepparrotssill, lök & granatäppelsill och matjessill med rökt gräddfil, löjrom och potatis. Utsökt!

Torpedverkstan julbord skaldjur

Min favorit blev otippat matjessillen. Brukar aldrig gilla den på julens bord, men den här var i ett slag för sig.

Bokning av julbord

Vi bokade julbordet på Torpedverkstan via Julbordsmäklarna. Det är Stockholms största bokningsplattform för just julbord. Det är annars en djungel med hur man ska hitta ett julbord som passar en allra bäst. På Julbordsmäklarna kan man lätt filtrera på om man vill ha ett vegetariskt julbord, en ställe som serverar jullunch, show tillsammans med julmaten Jag ville ha ett roligt julbord som inte var så klassiskt, så klickade i ’Annorlunda julbord’. I det urvalet hittade jag Torpedverkstan som hade just skaldjur och bordsservering. Perfekt för mig. Kostar heller inget extra. De har över 300 restauranger och julbord i Stockholm.

Under 2020 expanderar Julbordsmäklarna till övriga Sverige, men ni kan redan nu gå in och kika på julbord i Göteborg och Malmö .

Torpedverkstan julbord skaldjur

Det kanske allra härligaste var nog den krämiga anklevern med karamelliserade hasselnötter och inkokt päron. Alldeles len i smaken. Smälte i munnen och drömmer fortfarande om den!

På dessertbordet fanns ostar och desserter i miniformat. Men även godis och frukt Läckert och härligt fräscht allt. En härlig sak med just Torpedverkstans julbord är att det är bordsservering. Du serveras i lugn och ro allt utom desserterna, vid bordet. Så mycket mysigare så. Fräscht! En annat plus är att de har stora bord för stora sällskap, mindre runda bord, höga bord såväl som de vanliga låga borden. Det gör det hela så levande och högt i tak.

Torpedverkstan julbord skaldjur

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *