Prosecco Margaritas, lite extra lyxigt

Prosecco Margaritas

Prosecco Margaritas, lite extra lyxigt. Vill ni göra en liten twist på favoriten Margarita så toppa upp med bubbel. Du kommer inte bli besviken. Så härlig drink, om jag får säga det själv.

Prosecco Margaritas

Såklart så gör du den vanliga saltkanten. Lägg i några lime-skivor och servera. Eller gör en stor omgång som en bål där du häller på bubblet allra sist, precis innan gästerna kommer. Inte heller en alldeles dum idé när jag tänker nu.

Sockerlag
Sockerlag kan användas till så mycket mer än enbart drinkar: Vänd runt bären eller pensla bullar och bakverk för extra snygghet. Rekommenderar att alltid ha en flaska i kylen.

Jag har alltid alltid en flaska sockerlag i kylen. Nu när jag skriver det så låter det nästan lite konstigt. Men sockerlag är inte enbart något jag använder till drinkar. Sockerlag är underbart att vända runt bär i till exempel. De blir glansiga och fina. Jag penslar nybakta bullar med sockerlag innan jag strör över pärlsocker. Det kapslar in dem så de håller sig färska och härliga i flera dagar extra.

Prosecco Margaritas (4-6 glas)

  • 3 cl Tequila
  • 3 cl Cointreau
  • 4 cl sockerlag
  • 8 cl färspressad lime juice
  • Prosecco (kall)
  • Salt och limklyfta till saltkanten
  • Limeskivor

Gör så här

  1. Blanda ihop Tequila, Cointreau, sockerlag och lime juice in en liten flaska. Det kan göras flera dagar innan. Förvara i kylen.
  2. Häll upp salt på litet fat. Dra lime-klyftan utmed glasets kant. Snurra runt glaset i saltet. Fortsätt med de andra glasen.
  3. Fördela Tequila-mixen i glasen. Toppa upp med kall Prosecco. Rör om lite.
  4. Pressa över lite extra lime om du vill ha den syrligare, tillsätt lite sockerlag om du vill ha den sötare.
  5. Lägg i någon/några lime-skivor.

Servera!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *