Läskande lemonad med massa mynta och citron

Läskande lemonad med massa mynta och citron

Läskande lemonad med massa mynta och citron. Myntalemonad är inte bara så gott utan ger även många hälsofördelar då mynta och citron är små nyttighetsbomber i sig. Jag odlar mynta på balkongen. Mynta måste vara det lättaste som går att odla, det bara svämmar över av mynta på balkongen. Skvätter i lite vatten då och då. Jag har mynta i pasta, i drinkar, sallader, desserter och inte minst till att dekorera med. 

Mynta

Växer som ogräs, men ett ogräs men gärna för mig. Kan inte få nog av mynta. Har lärt mig att älska mynta. Inte minst sedan jag var i Marocko. 

I höstas var jag i Marrakech, Marocko. Där var det mynta i det mesta. Beställde in en myntalemonad till kamelburgaren. Jo, minsann, KAMELBURGARE. Var tvungen att testa. Det var rätt gott. Lite segt och mastigt. Nu har jag testat. Föredrar en vanlig hederlig burgare dock. Blev helt såld på myntalemonaden där och då. Frågade dem hur de gjorde den och har tänkt göra den sedan dess. Det tog ett halvår. Ville ha min egenodlade mynta och det har jag nu. Marrakech var ljuvligt, längtar tillbaka, ofta. 

TIPS!

Ha alltid en flaska sockerlag i kylen. Sockerlag kan du använda till så mycket. Till drinkar, att vända runt bär i osv. Sockerlagen står sig i flera veckor i kylen. 

Mynta – Hälsa

Färsk mynta är rik på magnesium, folsyra, c-vitamin och järn. Mynta är även bra för matsmältningen. 

Läskande lemonad med massa mynta och citron

1 dl  myntablad, strimlade

1 1/2 citron, saften

2 dl vatten

1 msk sockerlag (eller 1/2 msk socker)

5 isbitar

Gör så här

Mixa ihop allt i en mixer eller med en mixerstav. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *