Sangria görs med fördel flera timmar i förväg. Bara att blanda ihop på några minuter och ställa in övertäckt i kylen. Alla smaker hinner sätta sig och du behöver inte göra mer än hälla upp för mingel, middag eller snacks. Med fördel en varm sommarkväll. Du kan antingen göra en ’riktig’ Sangria som innehåller både konjak och citron.
Eller så gör du snabba varianten som bara är rött vin, frukt och fruktsoda. Kom ihåg att inte ta något ’fint’ och dyrt rött vin. Det behövs inte då smaken försvinner ihop med frukten.
Sangria Deluxe (1 kanna)
1 flaska rött (spanskt) vin
2 msk florsocker
½ dl konjak
½ dl cointreau
1 citron
1 apelsin
1-2 kanelstänger
4-6 dl fruktsoda (t ex Sprite)
is
Gör så här
Skär frukten rätt grovt. Blanda frukten med de övriga ingredienserna, förutom fruktsoda och is, i en kanna. Sätt över plastfolie och ställ in i kylen minst 4 timmar. Vi serveringen så tillsätter du is och toppar med så mycket fruktsoda du vill, beroende på hur stark du vill ha den.
Sangria snabba varianten
1 flaska spanskt rött vin
2 msk farinsocker
1 apelsin
1 citron
3 dl kall sockerdricka (eller fruktsoda)
isbitar
Gör så här
Blanda vin med farinsockret. Rör runt till sockret lösts upp. Ställ in i kylen någon timma. Tvätta och skär upp apelsin och citron. Lägg dem gärna i frysen sådär 30 minuter eller längre.
Vid servering så lägger du i de frysta fruktbitarna, häller på sockerdrickan och tillsätter is efter behag.