Iskall Ananasslush till små och stora på varma sommardagar

ananas slush dessert fryst ananas

Ananasslush, len och frisk i smak och konsistens. En dessert som är alldeles lagom efter en middag eller lunch på sommaren. Du kan använda färsk ananas, fryst ananas eller ananas på burk. Jag använde frysta ananasbitar i kuber. Använder du inte fryst så skär upp i bitar och frys in. 

Servera den alldeles iskall, då blir den som godast. 

Ananasslush (4 små portioner eller 2 stora)

2,5 dl ananas (fryst)

1/2 dl osötad mandelmjölk

1 tsk citronjuice, färskpressad

2 tsk limejuice, färskpressad

1/2 dl lönnsirap

Gör så här

  1. Använd antingen fryst ananas eller skär i mindre bitar och frys in. Ta ut några minuter innan du mixar ihop (De kan annars förstöra mixern).
  2. Mixa med en mixer eller mixerstav ananas, mjölk, citronjuice, limejuice och lönnsirap.
  3. Antingen serverar du direkt eller om den blir lite för lös så lägg in i frysen en stund. Den ska vara härligt iskall då du serverar den.
 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *