Midsommar 2017 med jordgubbar och Nyckelviken. Midsommar 2017 blev en ostressad tillställning. Så skönt! Vi åkte ut till Nyckelviken för picknick, midsommarstång och stämning. Nyckelviken är ett stort friluftsområde här i Nacka som är bedövande vackert.
Alltid massa midsommarfirande, resande av stång och dans. Det var riktigt varmt och skönt och vi åt och bara var.
Jag hade gjort piroger med kyckling, soltorkade tomater, senap, chilisås och annat gott. Vattenmelon och körsbär. Piroger kommer bli sommarens picknickmat för oss. Så lätt att göra och så lätt att ta med och äta. Använde färdig pizzadeg och färdig smördeg till pirogerna. Var var lite uppdelade på vilken som var godast. Min röst gick nog till pizzadeg.
Så vackert i Nyckelviken!
Efter några timmar i Nyckelviken så var det hem för midsommar middag.
Det bidde fem olika sill med vispad creme fraiche och färskpotatis.
Dessutom blev det sallad med melon, skinka, jordgubbar och annat mums. Sedan supergod lax med massa dill. Glömde ta kort för då var jag så mätt och lite trött.
Till frökex från Sigdal bakeri som verkligen är hur goda som helst.
Efter det den klassiska midsommartårtan: Gigantiskt fluffig och krispig marängbotten. Lime curd och sojagrädde och såklart jordgubbar och mynta.