Våfflor Våfflor Våfflor av alla slag

Våfflor, våfflor, våfflor! Idag är den våffeldagen. Det har alltid varit min favoriträtt, ända sedan jag var liten. Min mormor gjorde fantastiskt frasiga våfflor och så gjorde hon även en lags våfflor med massa ägg. Det receptet har jag aldrig lyckats efterskapa. Men däremot massa andra slags våfflor. Här är några av mina tips:

Våfflor i massor

Vi börjar med chokladvåfflor som är helt fantastiska med lite glass, bär och frukter till. Mina barn älskar dessa, och jag också såklart. De blir inte särskilt söta så de behöver något lite sött tillbehör. Testa dig fram, vi gillar glass till dessa. 

Eller vill ni ha de frasigaste frasvåfflorna så är det grädde i smeten som gäller. Inget slår väl klassiska frasvåfflor. Dessa fullkomligt smälter i munnen. Finns väl inget i världen som är godare än frasiga våfflor.  

Veganska våfflor blev det då min dotter inte tål mjölkprotein just nu. Ville ha dem frasiga och dundergoda och det blev dessa. Så undviker ni mjölkprodukter så är dessa en hit. 

Andra tips är belgiska våfflor. Har inte en bra bild på dessa, men däremot ett kanonrecept. Eller supersnabba våfflor när du vill svänga ihop på nolltid. 

Ha en härlig helg med massa sol

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *