Griljerad julskinka med panko och annat gott

Griljerad julskinka med panko och annat gott. Griljera en skinka kan man verkligen göra på tusen och ett sätt. I år testade jag att blanda ner panko istället för ströbröd. Det blev riktigt bra. Så har du inte hunnit griljera din skinka än så kan jag verkligen rekommendera denna version.

Blandar ni ner senapen i blandningen innan ni brer ut den över skinkan? Jag gillar nog bäst att blanda ner panko eller ströbröd direkt i blandningen och sedan allt över skinkan. Testa även farinsocker i blandningen, blir lite rundare i smaken. 

Griljerad skinka

Rimmad skinka

1 msk majsstärkelse (eller potatismjöl)

1 dl skånsk senap

1 tsk dijon

2 äggulor

2 msk farinsocker

1 dl panko

½ dl ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 C
  2. Ta ur den rimmade skinkan ur plasten och torka av med hushållspapper
  3. Sikta över majsstärkelse (eller potatismjöl)
  4. Vispa ihop ägg, senap och farinsocker
  5. Låt stå i 10 minuter
  6. Blanda ner panko och ströbröd
  7. Bred över blandningen över svålen på skinkan. 
  8. Griljera julskinkan i ugnen i ca 10 minuter tills den har en fin gyllene yta. 
  9. Låt svalna snabbt.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *