Halloweenpyssel med Sheraton och Anitha Schulman

dsc_0707

Tips och tricks för bästa, roligaste, underligaste, läskigaste, sötaste pumpan och dukningen till Halloween kommer här. Halloween och pumpor är som piff och puff, ungefär. Jag var inbjuden på Halloweenpysselevent på Sheraton. Anitha Schulman karvade, pimpade och borrade pumpor så det stod härliga till.  Vi fick en hel del tips på hur man kan tänka då man gör sin pumpa. Tänkte dela dem med er här och nu.

 Sheraton pumpa halloween anitha Schulman

För det första, bunkra upp med massa höstigt som kastanjer, löv, och annat som kan passa till dekoration. Bordsdukningen får gärna vara sådär höstigt sprakande som möjligt.

Sheraton pumpa halloween anitha Schulman

Vi blev hela tiden väldigt väl omhändertagna på Sheraton. I början blev vi bjudna på en härligt fräsch drink på mixad vattenmelon, äppeljuice, limejuice mm. Då maten kom, efter ’pumpaskolan’ så blev vi väldigt bortskämda och uppassade. 

Tips & Tricks för pumpa till Halloween

  1. Börja med att rita med tuschpenna på pumpan det mönster du vill karva, skära, borra ut.
  2. Skär gärna av underdelen istället för toppen, blir snyggare. 
  3. Innan du skär av ett lock eller botten så gör ett rakt streck över överdel och underdel så att du vet hur pumpan ska sättas tillbaka.
  4. Då du skär av locket/botten så använd en liten vas kniv, inte den stora kniven. 
  5. Spara gärna pumpakärnorna. Tvätta dem och ha dem som de är, glansiga, eller måla/spraya dem.
  6. Borra gärna hål i den karvade pumpan.  Borr finns på t ex Clas Ohlsson. Bra att borra hål i pumpa. Kan bli mycket roliga mönster. 
  7. En urkarvad pumpa håller i några dagar, så karva inte ur förrän du vill ha den som dekoration. 
  8. Pimpa gärna med lite bling bling. Här är en papperspumpa (Panduro) målad och dekorerad med glitterstenar som är fastsatta med limpistol

Sedan dekorerades en döskalle. Ett oasisblock har sänkts ner i vatten där det har fått suga åt sig vattnet i sådär 5 minuter. Det har sedan placerats i skallen. Sedan är det bara att sticka ner blommor. Kom ihåg att klippa kvistarna i stjälken/pinnen snett så de blir vassa och lätta att sticka ner. Tänk innan var du sticker ner dem. Att sticka ner fel och ta upp och sticka ner på annat ställe gör oasisen för porös om det är för många hål. 

Sheraton pumpa halloween anitha Schulman

Duka ett härligt Halloweenbord med blombeprydda skallen, pumpakärnog, löv, kastanjer och massa småvaser med någon liten kvist i. Så snyggt. 

Sheraton pumpa halloween anitha Schulman

På mitten en gren med fastsatta, med limpistol, ljushållare (finns på Panduro i olika färger).  

Sheraton pumpa halloween anitha Schulman 

Allt avslutades med en smakmeny på tema Halloween och höst på Hotel Sheraton. Visste ni att Sheraton i Stockholm var det första Sheraton i Europa? Har har Prince bott och krävt 18 björnfällar och helt vitt. Kiss har bott här samtidigt som USA utrikesminister bodde här. De möttes upp i en privat lounge på Sheraton. Sheraton matchade rätterna på smakmenyn imponerande med dryck.

Det var en fantastisk pumpasoppa med sting matchat med Juhlins alkoholfria mousserande, galet god pumparisotto med Veltliner, Högrev i en pumpapuré med Garnacha,  Västerbottenost med pumpachutney matchat med den bästa Tokaj jag har smakat (och vilken matchning Västerbottensost med pumpachutney är!) och sist, men inte minst, en pumpa cupcake med ljuvlig frosting och en portliknande dryck som jag glömt namnet på men som alla var hänförda över. Pumpasoppan och risotton kan du äta på Sheraton fram till jul. Det kommer även finnas mycket vilt på menyn.  

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *