Maskar i jord – Dessert till Halloween

chokladpudding-med-oreos-och-godismaskar0

Halloweendessert till stora och små är jordig chokladpudding med godismaskar. Lagom skrämmande och läskigt. Du kan självklart göra en chokladmousse istället för chokladpudding om du vill ha lite mer raffinerad smak. Chokladpudding blir dock riktigt bra i det här receptet. Jag har inte testat det med chokladmousse då jag bara gjort den här med barnen och de älskar chokladpudding och det är så lätt att bara vispa ihop det hela. 

chokladpudding-med-oreos-och-godismaskar1

Ett väldigt lätt sätt att sätta Halloweenstämningen utan att behöva vända ut och in på sig själv, helt enkelt. Rätt sött på något sätt med de färgglada maskarna. Här är alltså ännu ett Halloweentips. Fler kommer.  

chokladpudding-med-oreos-och-godismaskar2

Du behöver chokladpudding, Oreokakor som du skrapar rent från det vita och sedan krossar på valfritt sätt. Jag brukar mortla. 

chokladpudding-med-oreos-och-godismaskar3

En del av det krossade blandas ner i chokladpuddingsmeten som har blandats upp med grädde och en del läggs högst upp som jord. 

Chokladpudding med godismaskar (4 mindre glas)

Chokladpuddingspulver
Mjölk
1 dl grädde
1 paket Oreos
Godismaskar i olika färger 

Gör så här

Ta isär sådär 6 oreokex och skrapa bort det vita (det behöver du inte). Krossa kexen i en mortel/matberedare/för hand. De här momenten gjorde Annie mer än gärna.
 
Blanda till 2 portioner chokladpudding, enligt instruktion på paketet. Då du vispat ihop det så låt stå i bunke och tjocka till sig något medan du vispar grädden mjukt. Vänd ner grädden och vänd sist ner kaksmulorna. Häll upp i serveringsglasen. Ställ in i kylen någon timma så det får stelna till.
 
Dela, skrapa bort det vita och krossa ytterligare 6-7 kex. Pyttsa på ‘jorden’ i varje glas och lägg ner några maskar.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *