Restaurang Miss Voon – Asiatisk Smakfest

Miss Voon

Hummertacos med taco, ananas, shizokrasse, shishimi eller Fjordlaxtartar med jalapeño, forellrom och rättika, hur låter det? Igår firade vi min barndomsvän Åsa som hade fyllt år, genom att gå till Miss Voon.

Miss Voon

Alla jag känner som varit på Miss Voon säger att man måste testa deras hummertacos, så det gjorde vi. Det bara måste man uppleva själv! Det är så gott att det går inte att beskriva faktiskt. Men så var det med alla rätter. Vi tog in sju rätter och delade på allt. De rätter som inte höll ett jämnt antal plussade de på så att vi skulle få lika mycket var. 

Miss Voon

På bilden ovan ser ni skaldjursdumplings, tonfiskfritters med wasabi, yuzu-soja och avruga och Tempura på vildräkor med en otrolig sås med chili. Allt, allt var så härliga smakkombinationer. Tonfisken var otrolig med små poppade riskorn som frasade i botten. 

DSC_0723

Tempuraräkorna skulle jag kunna äta två skålar av. 

Miss Voon

Buns med fläsksida, kimchi, gurka, koriander blev även den allas favorit. Och där lovade jag att jag skulle lära deras döttrar att göra buns, efter något glas vin. Men, det är bara upp till bevis. Äsch det går verkligen inte att säga vilken rätt som var bäst för alla var så goda och annorlunda. Inte minst ankan i bakgrunden som var krispigt frasig och mjuk samtidigt med nashipäron och ingefära. Asiatiska smaker i salig röra. 

Miss Voon

Vi avslutade med päronsorbet med ett sesamkex. Fräscht!

Miss Voon 

Så glad att jag har dessa barndomsvänner, Åsa och Lena. Vi har följts åt sedan vi var små och våra barn känner varandra. Ser fram emot att se dem snart igen, med eller utan barnen. Alltid det bästa som finns att spendera några timmar med dem och uppdatera livet. Inte blir det sämre i den här miljön heller med en asiatisk smakfest av rang. Riktigt fin upplevelse Miss Voon. 

Miss Voon

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.