Popcorn med choklad

chokladpopcorn

Chokladpopcorn är inte bara bästa fredagsmyset eller lördagsgodiset för barnen, de kan också vara med och göra dem och de kommer vara stoltare än stoltast över att ha fixat sitt eget finurliga godis. Magda och Annie fick börjar med att pimpa varsin guldfärgad påse och skriva sina namn på dem, som behållare för popcornen.

chokladpopcorn

Medan de med liv och lust gjorde de finaste popcornpåsarna någonsin så poppade jag popcornen. Sedan fick de bryta ner chokladen på en tallrik och den fick smälta. Jag hällde den över pocornen och de fick blanda in den med popcornen och strössla över färgglatt strössel. när allt var klart fick de slicka fingrarna, vilket verkligen inte händer varje dag hos oss. Sedan tvätta händerna och göra lite annat medan chokladen stelnade till på popcornen. 

chokladpopcorn

De var överväldigade över att ha tillverkat sina personliga påsar, att de hade gjort popcornen (nästan) helt själva och att det var så gott. SÖTISARNA. Bästa som finns att baka, laga mat och fixa med dessa två älsklingar. 

Popcorn med choklad

Till poppandet

2 msk neutral olja

1 tsk smör

1½ dl pop corn

½ tsk salt

Chokladpopcorn

200 g Mjölkchoklad

1 msk smör

2 msk färgglatt strössel

Gör så här

Poppandet

Hetta upp olja, smör och salt i en stor kastrull (eller så gör du hälften av satsen i taget i en vanlig kastrull) på medelhög värme. Tillsätt majskornen och rör om lite snabbt. Sätt på  lock, sätt upp värmen och låt dem poppa till popcorn. När popcornen är klara, dra av kastrullen från värmen och låt dem svalna av något.  

Chokladpopcorn

Smält chokladen i ett vattenbad tillsammans med smöret. Lägg ut några bakplåtspapper och häll upp popcornen. Häll över chokladen lite försiktigt över alla popcorn och blanda ihop lite snabbt med gafflar eller skedar (eller rengjorda händer, jag lät barnen göra det här momentet), Strössla snabbt över rikligt med strössel. Låt dem torka till lite. Förvara i lufttät burk, dvs om du inte äter upp allt på en gång. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.