KRAV-märkt glass när den är som bäst

KRAV märkt glass

En liten guide till bästa KRAV-märkta glassen i sommar. Jag försöker så långt det bara går att det barnen och jag äter ska vara så bra som möjligt. Det gäller även sötsaker och glass. Så gissa om jag och barnen blev glada över det bud som kom fullastad med KRAV-märkt glass från olika leverantörer. 

Här är våra favoriter inför sommaren 2016:

Ekologisk Moccaglass från Lejonet & Björnen – Tur att barnen inte gillar moccasmak för det här är bland det godaste jag någonsin ätit. Allt tog slut på ingen tid. Så len och fin moccasmak. Allt från Lejonet & Björnen är kanongott. Har följt dem sedan länge och deras glass är den bästa i världen. 

Kolamandelglass från Coop Änglamark – Den här gillades av alla, kolasås, kolakrisp och rostad mandel. Oemotståndlig. 

Smörkolaglass med chokladsås – Himmelsk röra från Alvestaglass – Ja, ni hör ju på namnet. Det här blev barnens absoluta favorit. Tur att det var storförpackning på den godingen. 

Creme Fraiche och svarta vinbär från Artisan Glass – Lite annorlunda och lite vanegrej. Fräscht och lite syrligare än gräddglass. Lite åt sorbethållet. Gillade den mer och  mer ju mer jag testade den och till slut hade jag ätit hela bägaren. 

Polka från Sänkdalens glass –  Jag har varit ett stort fan av glass från Sänkdalens glass länge. Polkan gör en inte besviken, himmelsk. 

Hallonsorbetbägare från Pipersglace – Krämig sorbet som inte är så isig som bärsorbet annars kan vara. Laktosfri dessutom. 

KRAV-märkta produkter ska vara framställda så naturligt som möjligt och i KRAV-märkt glass tillåts inte sötningsmedel och konstgjorda färg- och aromämnen.

En KRAV-märkt glass innebär:

  • KRAV-märkt mjölk/grädde från kor som fått vara ute och betat gräs. Från kor som fått KRAV-märkt foder, odlat utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Att inte använda kemiska bekämpningsmedel leder i sin tur till renare vattendrag och större mångfald av vildbin, fjärilar och fåglar kring odlingarna.
  • KRAV-märkta ägg från hönor som fått gå ute i gröngräset och picka och fått bada sandbad. Även de har fått KRAV-märkt foder.
  • KRAV-märkt socker, kakao och vanilj från odlingar där inga kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel använts och som kontrollerats enligt KRAVs regler för socialt ansvar.
  • KRAV-märkta bär som plockats på godkända områden med skyddszon till föroreningskällor och där det KRAV-certifierade företaget ska till exempel försäkra sig om att plockarna har säkra och hygieniska boendeförhållanden.
(Listan ovan enligt https://www.mynewsdesk.com/)

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *