Nice – Bonjour – Första intrycket

Nice, Frankrike France

Så anlände vi då igår till Nice, sent på eftermiddagen. Utan att byta om gick vi ut och åt glass på, enligt många, bästa glasstället i stan. Ska visa och berätta vilket det är. Sen gick vi ner till Promenade des Anglais, strandpromenaden vid Havet i Nice. Vi kände på vattnet och bara njöt av att vara här. Stranden har mjuka rätt stora stenar. Vågorna är rätt höga så inte en typisk barnstrand kanske men Annie och Magda var överlyckliga och det var bara så skönt med havet.

Promenade des Anglais Nice Frankrike

Vi gick runt lite i Gamla stan, La Vielle Ville, och bestämde oss för att ta mer tid här då vi sovit och återhämtat oss från resan.  Vi hittade en butik att handla mat, hittade bageri för att köpa färska croissanter till frukosten. Idag ska vi spendera dagen i Gamla Stan, bada i vattnet och leta upp slottsparken som ska vara väldigt härlig. 

Nice Frankrike France

Det är så vackert här i Nice, så myllrande av liv, bilar, människor, saker att göra, uppleva. En sak jag måste vänja mig vid är att det är så mycket bilar här, smala gator och massa övergångsställ och trafikljus överallt. Man får titta åt vänster och höger frenetiskt för att se att det är läge att gå över med barnen. Här ser ni skälet till att det inte är så lätt att fota eller sätta sig och skriva inlägg till bloggen. Så fort jag blinkar till så kan Magda hitta på något. Här var det bara att släppa kameran och få ner henne. Hon var några sekunder från att ha tippat ner i fontänen här. Efter att ha handlat, lagat mat och packat upp var jag helt slut och somnade då de somnade. Måste också visa hur fint vi bor. Nu ut till havet och äventyr. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.