Valnötscookies med valnötter och dadlar, nya storfavoriter hemma hos oss. Dessa valnötscookies är inte bara rasande goda utan roliga att göra, låt verkligen barnen vara med här. Vi gjorde dessa tillsammans och Annie och Magda var så glada och stolta över dem. Packade med havregryn, valnötter och dadlar så är de heller inte så onyttiga. Lite helgtips!
Cookies med valnötter och dadlar, doppade i mjölkchoklad, kan det bli godare? Sätt barnen på golvet laddade med varsin måttsats. Ladda dammsugaren i bakgrunden och låt dem köra på. Visst spills det, men det tar två minuter om de sitter på golvet att dammsuga upp det.
Annie fick en Opinelkniv av mig i födelsedagspresent. Det är en barnkniv, den bästa! Gjorde grundlig research innan jag köpte den, vilken som var bäst för barn. Den passar barn som är över 8 dock, för den är mäkta vass. Men den är gjord för att lära sig hur de ska hålla.
Cookies med valnötter och dadlar (ca 20 st)
100 g smör
1 msk ljus sirap
½ dl vatten
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl dadlar (fint hackade)
2 dl valnötter (grovt hackade)
2 dl farinsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
Att doppa i
100 mjölkchoklad
½ dl valnötter (grovt hackade)
Gör så här
Sätt ugnen på 175C
- Smält smöret i kastrull. Tillsätt sirap och vatten.
- Blanda havregryn, mjöl, farinsocker, dadlar, valnötter, bakpulver och salt i en skål och rör om så det blandas ordentligt.
- Häll över smörblandningen
- Rör ihop.
- Rulla till bollar eller klicka ut degen på bakplåtsklädda plåtar. Lägg inte för tätt (har du gjort bollar så platta till dem lite).
- Grädda ca 15 minuter i ugnen
- Låt svalna
Att doppa i
- Smält chokladen i vattenbad
- Häll över i lite skål som är tillräckligt djup för att doppa kakorna.
- Doppa ungefär halva kakorna i chokladen. Strössla över valnötter.
- Lägg på bakplåtpapper eller smörpapper tills chokladen har stelnat.
3 kommentarer