MatHem bjöd på lunch och svenska jordgubbar

MatHem Svenska jordgubbar

Första svenska jordgubbarna! Jag bjöds på en magisk lunch hos MatHem, på deras härliga huvudkontor på Östermalm. Finaste, somrigaste dukningen med stora fat svenska jordgubbar, blåbär och ätbara blommor. MatHem har sedan några få veckor börjat sälja svenska jordgubbar odlade i Skåne. Det var himmelriket att äntligen få äta svenska jordgubbar. 

MatHem Matkasse lax

Chili- och kumminbakad lax toppad med fantastisk basilikasås. Laxen ligger på en bädd av rå blomkål, edamamebönor och grönkål med en dressing på citronskal och parmesan. Bland det godaste jag har ätit. Den är en av rätterna i matkassen för vecka 23. Dubbelkolla för säkerhets skull med MatHems och Tastelines Kundtjänst, vänligaste någonsin. Jag har ringt Kundtjänst flera gånger då det varit något och det är den vänligaste Kundtjänst som jag har upplevt, de löser allt till ens största belåtenhet. 

MatHem marinerad tofu

Dessutom blev vi serverade en vegetarisk/vegansk rätt med marinerad tofu, betor, broccoli. Det här var så otroligt gott att jag var tvungen att ta om av allt flera gånger. Tofusalladen ingår i den vegetariska matkassen. Som jag vill ha det här receptet på Tofusalladen och på Chili- och kumminbakade laxen ovan. Det är Mari Bergman, kock- och näringsterapeut på MatHem och Tasteline som lagar rätterna till matkassarna i deras kök. Vi fick det alldeles färskt tillagat. Sådan lyx!

MatHem Kök Marie Bergman

Det här är MatHems och Tastelines kök där Mari tar fram recepten till deras matkassar. Här utprovas allt och personalen som sitter i samma lokaler får äta och utvärdera innan det hamnar som en rätt i en matkasse. Tänk att jobba där! I rummet mittemot fotas rätterna av deras fotograf. För nuvarande har de åtta olika kassar, där originalkassen och barnkassen är populärast. De kommer utöka kassarna, men jag fick inte säga än vad det är för kasse som kommer, men det är mitt i prick kan jag säga. De har ständigt roliga ’happenings’ med matkassarna. Just nu är Malin Söderström gästkock och vecka  23-25 är det Sveriges Mästerkock Catarina König som är gästkock. 

MatHem matkasse frittata

Frittatan, vegetarisk och magisk även den. Ännu en rätt från den vegetariska matkassen. Alla rätterna var högklassiska i råvaror och smakade helt helt ljuvligt. Jag har testat deras barnkasse tidigare och barnen var väldigt förtjusta i allt från den veckan. Däremot har jag inte testat den vegetariska eller originalkassen. Imponerad av Mari som tar fram alla fantastiska recept. 

MatHem lemonad

Till all god mat drack vi ekologiska Belvoir Fruit Farms läckra lemonad och fläderdryck. Den är lätt kolsyrad, gjord på källvatten och ekologiska ingredienser och känns lyxig.  Grundaren av MatHem Karolin Kull kom förbi och småpratade med oss bloggare och vi kunde ställa frågor. Jag frågade om det här med att man plötsligt råkat beställa 12 liter mjölk, när planen var två liter mjölk. De har ofta kampanjer och är man lite för snabb, som jag är ibland, för ofta, så missar man att då man tror att man beställt två liter så är det 2 x 6 liter. Tro mig, det är inte bara jag som gör så här. Förra julen messade min vän Jessica mig och undrade om jag ville ha en back julmust. Hon hade också missat att det var en kampanj där det blev tre backar julmust när hon skulle ha en back. Men mycket skratt har det blivit av dessa misstag. Mitt förslag till MatHem var att det skulle poppa upp en text då du har beställt ovanligt mycket av något som säger ’Ska du ha fest eller?’. De kanske inte nappade direkt. 

DSC_0619

Dukningen kräver ett eget inlägg. Blev så inspirerad. Eller vad sägs om att duka ett fat med massa ätbart grönt. Allt på bordet, förutom porslinet som kommer från Mateus, är från MatHem: Servetter, bär, grönsaker, lemonad, glas, örter, bordsduk i papper och till och med de ätbara blommorna kan du nu hitta hos MatHem. Jag har länge letat i butik efter ätbara blommor, finns inget finare än att dekorera kakor och mat med färgglada blommor. 

MatHem dukat bord

När det blir sommarfest hos mig då ska jag hämta inspiration från den här dukningen, använda mig av säsongsgrönt och dekorera färgglatt generöst och med naturen som bas. Efterrätten? Massa jordgubbar, macarons och en av de godaste melonerna jag testat, inte så söt. 

MatHem Melon

Tack för en alldeles otrolig lunch MatHem! Gick därifrån med så mycket inspiration, mätt av allt gott, intressanta samtal om trender, nyheter och mat och med ett stort leende. 

MatHem Macarons

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *