Kalljästa frallor till frukost

DSC_0217

God morgon bästa ni. Bestämde mig för att göra det lätt för mig och köpa bröd istället för att baka. Sedan kom jag ut från affären och hade ändå glömt att köpa bröd. Den här veckan har varit lite crazy på tusen sätt. Har varit rätt dränerad på energi.  Bara somnat i soffan, vaknat på natten och inte kunnat somna om. Det är  övermycket på mitt jobb med Nationella prov just nu. Inte hunnit träna, inte orkat träna. Samtidigt så har jag den här veckan spenderat tid med flera fantastiska människor. 

Kalljästa frukost frallor

Men i sådana lägen är kalljästa frukostfrallor perfekta för du bara rör ihop degen på kvällen. På morgonen är det bara att ta hjälp av barnen med att göra bullar och sedan in i ugnen så har du varma nybakta frallor till frukost. Egentligen är det dinkelmjöl i dessa, men jag hade inte dinkelmjöl hemma så jag tog durummjöl istället och vetemjöl. 

Frallor

Idag är det dansuppvisning för Magdas dans och hon ska vara en kanin. Temat är fest i skogen. Annie hade sin uppvisning igår som var så vacker. Men man fick inte fota tyvärr. De hade byggt en scen som ur en magisk skog.  

Kalljästa frallor (ca 12 st)

1/4 pkt jäst (ca 13g)

4 dl kallt vatten

1 msk smör- & rapsolja

1½ tsk salt

4 dl siktat dinkelmjöl

5 dl vetemjöl

2 dl finriven god ost

Vallmofrön eller sesamfrön

Gör så här

Dag 1

Lös jästen i det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt smör- & rapsolja, salt, mjöl, hälften av osten. Rör runt så det blir en jämn smet. Den ska vara lös i konsistensen. Sätt över plastfolie på bunken och ställ in i kylen.

Dag 2

Sätt ugnen på 250 C

Klicka ut degen till sådär 12 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Strössla på vallmofrön/sesamfrön och strö över resterande ost.

Grädda mitt i ugnen ca 10-12 min tills de fått lite färg. Låt svalna lite.

DSC_0212

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *