Alex&Phil – Supermat för superungar

Alex and phil

Är det viktigt för dig vad ditt barn äter? För mig är det oerhört viktigt att mina barn tankas med nyttigheter, gärna ekologiskt så långt som möjligt. Jag får ofta förfrågningar om att testa nya produkter, och jag säger ofta nej nuförtiden. Men nu vill jag verkligen tipsa er om Alex&Phil som är ett nytt barnmatsföretag som är helt fantastiskt på flera sätt och som jag sa JA till direkt utav alla skäl. Dels använder de sig av ekologiska råvaror, utvalda för sin höga näringshalt, (super food) och goda smak, helt utan tillsatser, koncentrat eller utfyllnadsämnen. Maten är smaksatt med exempelvis kanel och äkta vanilj. Dels arbetar stiftelsen Alex&Phil Foundation aktivt för att ge bidrag till bra mat till utsatta barn via sina produkter. 

Alex&Phil

Alex&Phil är den enda naturligt näringstäta barnmaten på marknaden. De använder mjöl från superlivsmedel som havre och amarant och tillsätter lite rapsolja även i sina smoothies, för att förbättra barnets näringsintag. Till skillnad från den konventionella barnmatsindustrin använder de aldrig juicekoncentrat, ris, rismjöl, syrareglerande medel som askorbinsyra, salt eller socker. Så bra! Vi testade deras smoothies och gröt. Magda fastnade för deras supersmoothies. perfekta att ta med till barnen efter de har gjort någon aktivitet, t ex som mina dans eller simning. 

Alex&phil gröt

Annies favorit blev Gröt med äpple och kanel. Hon är en riktig grötmänniska och gröt från Alex&Phil  innehåller förutom äpple, havre och ceylonkanel, även nypon och rapsolja. Jag tog med mig  en av deras smoothies och gröten till efter och innan träning. Väldigt bekvämt. 

Alex&Phil favorit ekologisk

Företaget är grundat och ägs av Jenny Wessblad Hårdh. Hon har tidigare arbetat som människorättsjurist på bl.a. UD och för Amnesty. Intresset för en mer rättvis värld har resulterat i  ett företag med en stark CSR-policy som arbetar för att alla barn ska bli mätta.  50 öre av varje såld förpackning ges till mat till behövande barn i världen. Under hösten 2015 skänkte Alex&Phil större delen av sitt lager till Röda Korset i Ungern, för att hjälpa barn- och barnfamiljer på flykt. De skänkte även en mindre del av sitt lager till ett lokalt flyktingboende i Nacka, som tagit emot många småbarn. 

Linda

En kommentar

  1. Fantastiskt bra, tack för tipset om för mig nytt märke! Ska försöka få tag på och packa med på kommande utlandsresan så det finns bra mellis tillhands vilket jag tycker kan vara svårt att hitta ibland på ”turistställen” och flygplatser☺️?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.