Påskkaninerna Pricken och Tassen

Kaninerna

Kaninerna från förra påsken är tillbaka. Pricken och Tassen. Vi tog hand om dessa sötisar förra påsken och samma sak den här påskveckan. Deras ägare är en kollega till mig och de är på semester under veckan. Barnen har längtat som bara den efter Pricken och Tassen efter att de åkte tillbaka hem förra året. 

DSC_0069

Kaninerna är sort större, riktiga sagokaniner. Jag vet inte vad det är för sort, vet ni? Det har jag glömt att fråga. Pricken ovan är väldigt snäll. Han går med på att de håller och gosar och är alldeles lugn. Tassen däremot är hur gosig som helst, men kan hugga när som helst. Snabbt som en blixt hugger hon ordentligt. Annie har hon bitit några gånger och mig också. Magda vill bara vara med Pricken. 

DSC_0108

Annie och Magda är helt säkra på att Pricken och Tassen älskar att titta på Bolibompa så de sitter med i soffan med dem och typ tittar, eller bara är kanske. Hur som så är de helt bedårande och det är alldeles lagom att få rå om kaninerna en vecka om året. Jag och min syster hade kaniner när vi var små. Tror det är så otroligt bra för barn att ta hand om djur, att man ska vara försiktig om dem, att de behöver mat och vatten regelbundet, att buren behöver städas osv. 

Linda

En kommentar

  1. Viggo vill jätte gärna ha en kanin.
    Jag är inte lika sugen, men jag skulle gärna passa en någon vecka då och då 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *