Skidskola i Stöten

Stöten  

Vaknade upp med den här utsikten i Stöten: Strålande sol och – 16 grader kallt. Jag har alltid varit svag för björkar. Det finns inget vackrare än en björkstam med sitt unika mönster. Det karga, skandinaviska och skirt ljusa. 

Stöten

Barnen, som aldrig stått på ett par skidor, är satta på skidskola. En timma per dag i 5 dagar. Det kostar 995 kr per barn för de dagarna. Deras skidskola börjar 9.15 – 10.30. Lagom länge. Barnen var taggade och jag peppade dem också. Vill att de ska tycka att det är roligt. Det tyckte de också. Vi har precis ätit lunch nu och de vill tillbaka till backarna. Bra betyg. De är cirka 5-6 barn i varje grupp. Bara efter första lektionen så kan Annie åka skidor säger hon. Det ska vi undersöka lite närmre nu. De hade haft det roligt och lärarna hade lagt upp det så pedagogiskt med att plogade för att samla glass till Vargy som är Stötens maskot. 

Skidskola Stöten

Jag har inte stått på ett par skidor på 10 år och aldrig gått i skidskola som liten. Aldrig testat Carvingskidor. Min lektion kostade 995 kr för 1½ timma. Tyckte verkligen att det var värt det. Jag var alldeles darrig i benen och så nervös innan. Hade ingen koll på min nivå längre. MEN efter ett åk i barnbacken där jag visade min skidlärare Julius hur jag åkte sa han att jag absolut inte var på någon nybörjarnivå och vi åkte över till röd backe. Efter två åk där tog han med mig till svart backe, och sa bara, att nu kör vi bara. Så väl nere gjorde han high five och sa ’inga problem alls’. Så lycklig att jag nästan började gråta. Han sa att om han hade vetat min nivå så hade han tagit sina racerskidor. Det sitter! Jag är inget proffs, inte ens i närheten. Men jag älskar sport, vara ute och har lätt att ta instruktioner och framförallt VILL. Just nu vill jag bara tillbaka och åka. Så hörs lite senare.  

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *