Våffelbrunch med så smarriga tillbehör. Bara måste dela med mig av denna ljuvlighet. Jag var inbjuden till en av mina närmsta vänner på våffelbrunch för några söndagar sedan. För det första var det de godaste våfflorna någonsin. Recept på frasigaste våfflorna hittar ni på hennes sida Spot and Tell.
Det var helt otroliga kombinationer på toppings till våfflorna:
- Löjrom, Créme fraiche, rödlök, dill
- Brie, bacon, basilika, tabasco
- Semmelvåffla på kardemummasmet med hemmagjord mandelmassa och grädde
- Jordgubbssylt, grädde, krossad turkisk peppar
- Hjortronsylt, drottningsylt, vispad grädde, kokosflingor
Sylt har jag testat förut men har ni testat jordgubbssylt med krossad turkisk peppar och grädde? Det var helt magiskt gott. Ni bara måste testa den kombon om ni överhuvudtaget gillar lakrits.
Semmelvåfflor kan vara den godaste varianten på semla. Smeten med kardemumma, mjukvispad grädde, hemgjord mandelmassa. Ja, kan inte bli så mycket bättre.
Kokos, grädde och hjortronsylt blev också en hit. En lyxigare variant på våffla med löjrom ska jag verkligen göra som förrätt, risken är att man äter så många av dem att man inte orkar någon huvudrätt.
Att de bor på Norra Djurgården med så vacker utsikt över min favoritspot i Stockholm gjorde inte det hela mindre mysigt.
Åh, ser jättegott ut! ? Måste jag absolut testa!
Fina rara du! Snart måste vi ses och äta gott igen 🙂 Kram