Superduper-power-soppa är den här grönkålssoppan med ägghalvor. Det är två ägghalvor i soppan, men den andra sjönk lite. Den blir mustig och matig med potatis och purjo i. Känns alltid så välgörande med soppa när det är kallt ute.
Jag borde göra soppa oftare tänker jag precis varenda gång när jag gör en soppa. Det är så lagom för magen och man blir aldrig sådär övermätt. Känns som att man tankar ner så mycket nyttigt också i soppar, massa grönsaker. Sedan kan man alltid toppa på olika roliga sätt. Vill ni ha lite tips på hur man toppar soppan så klicka på Pimpa soppan så får du tips på ditt och datt att förgylla soppan med.
Grönkålssoppa (4 port)
3-4 potatisar
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
60 g grönkål, skuren , ansad och stammen borttagen
1 liter grönsaksbuljong
2½ dl matlagningsgrädde
salt, svartpeppar
½ citron
Gör så här
1. Skala potatisen och skär i bitar. Skölj purjon och skär i ringar. Skala vitlöken och hacka i mindre bitar.
2. Stek potatis, purjo och vitlök i olivoljan några minuter.
3. Lägg i grönkålen och rör runt.
4. Tillsätt buljongen. Låt småputtra i ca 20 minuter.
5. Häll ner grädden, värm på. Använd stavmixer till att mixa soppan slät.
6. Koka upp soppan och smaka av med salt, peppar och citronsaft.