Kola på mörk choklad och honung

godaste-julkolan0

Godaste kolan till jul är helt otroligt gjord på enbart mörk choklad och honung, sedan toppad med valfri topping. Jag tycker det blir väldigt gott med frystorkade bär, rostade mandlar och lite havssalt. Vi gjorde den här på en workshop förra julen och jag blev helt överförtjust i den. Man kan toppa på tusen sätt. Rikligt med topping dock, tycker jag. Just nu känner jag mest för att stanna hemma från jobbet och bara göra julgodis, rulla köttbullar, göra risgrynsgröt, baka bröd och känna in julen. Jag har spenderat timmar på att julpynta, hänga upp julstjärnor och se till att det finns ljus överallt. Vill bara boa in mig i allt julmys, stanna i julsagobubblan. Känner ni likadant?

Ingredienser

250 g mörk choklad

175 g honung

10 g frystorkade bär (jag använde Mill & Mortars frystorkade hallon)

50 g rostade mandlar

Havssalt

godaste-julkolan1

Gör så här

1. Hacka mandlarna fint och ställ åt sidan.

2. Häll honungen i en kastrull och låt den koka upp, dra av och låt den vila i 5min.

3. Blanda ner chokladen och vispa den blank med hjälp av en visp (eller i matberedare med visp).

4. Häll upp smeten i spritspåsar och spritsa ut långa ”stänger”. De flyter ut något.

5. Strö på de hackade mandlarna och frystorkade hallon. Avsluta med havssalt. Tryck till lite.

6. Ställ in dem i kylen och låt dem kylas ner

7. Skär av kanterna på längden, så det blir en jämn kant. Skär i bitar.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *