God förmiddag! Igår kväll hade jag middag med min bästisvän Jessica. Ler fortfarande över den mysiga kvällen. Det är så välgörande, peppande och feel-good att ha nära vänner över på middag, precis som igår kväll. Ni ska lite senare få se vad vi åt, faktiskt en del som jag aldrig testat tidigare. Tänkte att vi skulle ta, minst, ett juligt recept per dag nu. Tänkte också att det skulle passa att börja med en underbar alkoholfri lätt kryddig äppelglögg. Perfekt att ta med på glöggbjudningar eller göra till sig själv och barnen. Så nu börjar definitivt uppladdningen till jul. Ska bli mysigt med alla julsmaker och kryddor som doftar.
Äppelglögg
Ca 11 dl
1 bit, ca 3cm färsk skalad ingefära
2 kanelstänger
1/2 tsk kardemummakärnor
1 dl råsocker
2 dl vatten
1 apelsin
1 liter äppelmust
Gör så här
1. Skiva ingefäran tunt. Lägg ingefära, kanel och kardemumma i en kastrull tillsammans med
socker och vatten. Koka upp och låt det koka hårt i 3-4 minuter.
2. Skölj apelsinen, skala försiktigt av skalet med en potatisskalare (det vita ska inte med).
3. Pressa apelsinen, blanda apelsinsaften med apelsinskalen, kryddsockerlagen och
äppelmust. Låt glöggen stå och dra i några timmar.
4. Värm glöggen