Ratatouille med sous vide tillredd Bosarps bröstfilé, en godare middag helt enkelt. Ratatouille gjorde jag väldigt mycket då jag bodde i Malmö. Jag handlade massa grönsaker på Möllevången och gjorde stora satser. Så varje gång jag gör ratatouille så tänker jag alltid på min tid i Malmö. Att använda en sous vide kan jag verkligen rekommendera, det blir ett perfekt resultat, exakt varenda gång och vare sig det är fisk, kött eller grönsaker så blir det saftigt och mört. Det är som att äta på restaurang. Så med en så fin bit bröstfilé från Bosarp så känns tillagningen extra viktig. Jag har en sous vide från OBH Nordica som jag är väldigt nöjd med. Såklart kan du göra ratatouille och laga till kycklingen hur du vill utan sous vide också.
Du lägger kycklingen och en gnutta salt i en vakuumpåse och förseglar med en food sealer. Sätt sous vide cirkulatorn på 65 grader och lägg i kycklingen när temperaturen är uppnådd. Tillaga i sous vide cirkulatorn i cirka två timmar. Ta upp kycklingen ur sous vide cirkulatorn och ta ur den ur vakuumpåsen. Stek på hastigt så den får en yta bara. Skär upp i skivor.
Ratatouille (4 pers)
1-2 squash
1 aubergine
2 paprikor
2 vitlöksklyftor
1-2 lökar
4 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
400 g krossade tomater
1 kruka färsk timjan
salt
Till, ett glas rött vin från Selvarossa som nu finns på box. Selvarossa Salice Salentino 2012 är sedan ett decennium bland Systembolagets mest säljande viner på 750 ml flaska. Den finns nu på box sedan 1 oktober. Väldigt lättdrucket vin som passar till det mesta.
En kommentar