Smart och gott SJ

DSC_0035

Igår gick startskottet för SJs stora satsning på ett helt helt nytt matkoncept. Det gamla sortimentet är alltså till stor del borta. Den nya Bistromenyn är fräsch, innehåller så lite tillsatser som möjligt, mycket grönsaker, det är ekologiskt, svenskt och certifierat. Det har under ett år jobbats intensivt för att ta fram det nya matkonceptet och SJ har lyssnat noga till kundernas önskemål, säger Ewa Nordling, produkt- och konceptansvarig på SJ. Sortimentet består nu även av många smårätter så att rätterna ska kunna varieras och individanpassas efter vad man är sugen på, hur hungrig man är osv. Barnmenyn har redan introducerats tidigare i år, men från och med i förrgår är allt introducerat. 

DSC_0014

Jag var inbjuden till SJs huvudkontor  på Sveavägen för att få se och smaka, lite före alla andra. Ni har från och med nu härliga tågresor att se fram emot vad gäller mat och dryck. Jag, och de andra inbjudna blev riktigt imponerade. Nästa gång finns det ingen anledning att ta med sig egen mat eller köpa med sig mat innan man går på tåget, det är prisvärt och du kan äta den med gott samvete för både kropp och själ.  

Sallad SJ

En lunch från Bistromenyn kan se ut som följande från och med nu: matigt fräscha sallader med en bas på matvete eller quinoa. Lägg till t ex räkor eller Oumph!. 

DSC_0016

Johan Hallström, sortimentsansvarig på SJ Mat & Dryck visar upp förpackningen med Oumph! som det satsas stort på och jag var tvungen att googla. Oumph! är en svenskproducerad nyhet, ett sojaproteinkoncentrat med helt ny struktur och konsistens.  Vegetariskt. Du kan välja att lägga till den till dina sallader för att göra dem matigare. Missa inte att testa lite Oumph! från Bistromenyn.  

DSC_0086

Jag testade salladen med matvete, chevre, rödkål, granatäple, lade till lite Oumph! och en ekologisk alkoholfri öl. Åt upp hela enbart för att det var så gott och var proppmätt efter. Det kändes även som att kroppen fått sig en äkta energiboost av allt nyttigt. 

DSC_0052

Eller kanske tre danska smörrebröd: Gubbröra, kyckling eller rostbiff? Är du bra lite hungrig och ska äta när du är framme så varför inte välja grönsaksstavar med basilikakräm eller Jämtländska nachos med tomatsalsa? Samtidigt som du läser en bra bok eller bläddrar genom din tidning? 

DSC_0106

Undrar du över frukosten, jo även den har uppgraderats. Flera olika smoothies och juicer baserade på 100% juice. Den där äppelkompotten var himmelsk. Sedan tycker jag nog att de skulle kunna erbjuda en glutenfri variant dessutom. Men det kanske kommer?

Bistromeny

Blir du sugen på något sött eller salt så har du nu en uppsjö ekologiska chips, nötter godis mm att välja mellan. 

Bistromeny snacks 

Det har satsats en del på specialkost i det nya sortimentet, dvs glutenfritt, vegetariskt och laktosfritt. Specialkost i nya sortimentet är fr o m nu: Caesarsallad Glutenfri,Grönsaker med dipp Glutenfri, Kyckling Gluten-/Laktosfri, Nachochips med tomatsalsa Vegetarisk Laktosfri, Nudelsallad Vegetarisk Gluten-/Laktosfri, Oumph Vegetarisk Gluten-/Laktosfri, Quinoasallad Vegetarisk Gluten-/Laktosfri, Räkor Gluten-/Laktosfri, Thaisallad med räkor Gluten-/Laktosfri, Vegowrap med oumph Vegetarisk Laktosfri, Vegowrap thai Vegetarisk Laktosfri.

Men, ni som är oroliga för Coca-colan, oroa er inte, den finns kvar. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *