Vegofajita med pico-de-gallosalsa

  DSC_0010 

Jag tar också genvägar, men då jag tar genvägar så vill jag att det ska vara en bra genväg. Jag får rätt många förfrågningar om bud, men tackar verkligen bara ja till det som passar in med vad jag står för. Det gör ICAs nya vegobitar av soja i smakerna naturell, fajitas och het chili och örter. Så en meat-free måndag får de verkligen vardagspusslet att gå ihop när man inte har världens tid eller ork att laga mat. 

DSC_0002

Testade vegofajitas med pico-de-gallosalsa till mig, barnen och deras kompis och alla gillade det så mycket. Barnen tyckte pico-de-gallosalsan var lite stark men allt annat supergott. Jag rekommenderar dock pico-de-gallosalsa för det är så fräscht till. Barnen fick lite gurka, tomat till istället. Jag tog två askar vegobitar fajitas, alltså 350 g och det blev lagom till oss 4. 

Pico-de-gallasalsa

1 liten gul lök

3 tomater

1 kruka färsk koriander

1 spansk peppar

1½ msk pressad limesaft

½ tsk salt

Gör så här

  1. Skala löken. Hacka lök, tomater, koriander. Dela, kärna ur och finhacka chilin oc pressa saften ur limen. Blanda ihop allt i en skål. Smaka av med salt.
  2. Låt gärna stå i rumstemperatur någon timma så smakerna gifter sig. Om du gör den längre än en timma innan så ställ in i kylen. 
  3. Stek vegobitarna i olja ca 6 minuter. 

Till servering

tortillabröd

avokado

sallad gräddfil

guacamole

Middag vegobitar

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *