Veckomenyn och Äppelpannacotta

Veckomeny

Himmel, de två senaste veckorna har varit helt galna. Det har varit så mycket svängar åt alla olika håll: Magda fick vattkoppor, eksemutredning på sjukhuset för Magda, hon fyllde 4 år, Tjurruset, förkylningar och en hel del annat som jag inte ens kan gå in på, nu. Efter Tjurruset blev det lite middag hos mig på kvällen med kollegor och barn. De ville nämligen ha Magdas vattkoppor till sina barn. Så vi försökte bjuda på lite vattkoppor, risken är dock att hon kan vara över smittfasen. Eftersom Magda har eksemhud så är den väldigt torr, så hennes blåsor var aldrig riktigt vätskefyllda blåsor utan blev direkt sårskorpor. Söndagen spenderades med att tvätta allt från skorna till vantar och de kläder jag bytte om till efter Tjurruset, allt med massor med lera. 

Vegetariska bollar med päron, ädelost och valnötter

Lax med citrongräs, lime, koriander

Chicken Tikka Masala

Älgfärsbiffar med blåbärschutney

En favvis på hösten är att göra  Äppelpannacotta det är så fräscht sötsyrligt med liten touch av kardemumma, kanel och hasselnötter. Funkar också perfekt att förbereda. Tja, även denna veckan blir det full rulle. Kalas för prickiga korven som är smittfri nu, middag på stan till helgen, chokladkurs och så. Så rakt in i en mysig höstvecka. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *