Här ska ni få tips på en snabbrätt som barnen älskade trots att det var sting i den. Annie, som är sju år, tog faktiskt om tre gånger. Jag frågade om det var starkt. Jo, sa hon, men det är så gott ändå. De var helt sålda på den och Annie som har varit i Thailand tyckte att det smakade som det gjorde i Thailand. Jag måste faktiskt också säga att det var en grymt god snabbrätt.
Jag fick i samarbete med Santa Maria hem deras ekologiska kokosmjölk och Paneng Red Curry Mix. Den ekologiska kokosmjölken är gjord på kokosnötter som är ekologiskt odlade. När jag såg att det var två av tre chilis angivna på mixpåsen som styrka på kryddmixen tänkte jag faktiskt att barnen inte skulle äta den. Så jag anpassade receptet genom att använda mer kyckling, tillsätta två matskedar jordnötssmör och röd paprika. Det blev riktigt bra!
Mums vad gott det blev. Barnen trodde först jag skojade när jag sa att jag hade i jordnötssmör.
Du behöver
600 g kycklingfile (strimlad, gärna majskyckling)
1 påse Santa Maria Asian Spiced Paneng Red Curry
1 burk Santa Maria Organic Coconut Milk
2 generösa msk jordnötssnmör
150 g sockerärtor
1 röd paprika (strimlad)
sesamfrön
olja
Gör så här
- Strimla kycklingfilén och stek/woka kycklingen i olja på medelhög värme.
- Då kycklingen är nästan klar, strö över Paneng red Curry Spice Mix, häll över kokosmjölk, rör ner jordnötssmör och rör om.
- Tillsätt sockerärtor och paprika och låt småputtra 3 minuter.
- Strössla över sesamfrön och servera med ris eller nudlar.