Matlagning med Cono Sur gänget på Restaurangakademien

DSC_0108

I fredags kväll var jag, tillsammans med mina medtävlande i den svenska delen av Cono Sur tävlingen, inbjuden till lyxig matlagningskväll på Restaurangakademien för att prata och mingla. Vi fick en lyxig helkväll. 

Cono sur Restaurangakademien

Vi lagade den mest utsökta 4 rättersmenyn under kvällen. Min station var Kantarellrisotton med färsk tryffel. Himmel vad många bra tips jag fick om hur man tillagar en perfekt risotto. Julius Wallmo som är kökschef på Restaurangakademien visade hur man kan förbereda risotton och tipsade om risotto med tomatvatten. Måste testa det! Vi var på olika stationer,  men mycket var förberett så rätt lättlagat. Älskar sådana kvällar då det är hands-on.

DSC_0145

Middagen var makalös och jag känner mig otroligt tacksam som får vara med om sådana här matupplevelser.  Vi drack givetvis vin från Cono Sur. Förrätten Kyckling och anklever crème på surdegskrutong med portvinskokt lök och äpple. Matchad till Cono Sur Bicicleta Gewurtzraminer 2015. 

Kyckling- och anklevercreme

Sedan Rimmad gös med fårticka, krondillsemulsion och forellrom. Matchad till Cono Sur Organic Chardonnay 2015. Varenda tugga under kvällen var så otrolig. Krondillsmajonäsen som jag kallar den bara måste jag göra till räkor eller kräftor (gissa vem som har recepetet här hemma?)

Rimmad gös med fårticka

 

Sedan Råbiff på innanlår med potatisskum, bondbönor, krasse och picklad schalottenlök. Matchad till Cono Sur Ocio pinot Noir 2012. Allt så obeskrivligt gott. 

Råbiff

Sist, men inte minst, vår kantarellrisotto. En bild gör den inte rättvisa, så otrolig! Matchad till Cono Sur Cabernet Sauvignon Carmenere 2014

kantarellrisotto

 

Den chilenska vinproducenten Cono Sur arrangerar, sedan några år tillbaka tillsammans med Spring Wine & Spirits, den internationella tävlingen där några matbloggare från varje land får ta fram ett recept som passar till deras Cono Sur Organic Chardonnay eller Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon Carmenere. Mitt bidrag är Krispiga Tostadas med räkor och fisk vilket jag har matchat till Cono Surs Organic Chardonnay. 

Cono Sur 

En helt sagolikt trevlig kväll. 

DSC_0155

Linda

2 kommentarer

  1. Åhh… det ser fantastiskt ut,
    och jag är uppriktigt LEDSEN för att jag inte hade möjlighet att gå ;(
    Det hade dessutom varit kul att ses !!
    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *