Bästa godaste picknickbrödet är ett bröd fyllt med tryffelost, prosciutto och spenat. Till en god sallad blir det en helt magisk picknick. Så otroligt praktiskt också att linda in brödet i några ark med smörgåspapper och duka upp. Stor MUMS! Imorgon ska det bli varmt så för oss blir det baddag på ett favvobadställe som jag inte varit på på väldigt länge.
Du behöver
25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 1⁄2 tsk salt
2 msk olivolja
7 dl vetemjöl
100 g Castello White med tryffel
120 g italiensk skinka av något slag
35 g babyspenat
1 äggula
Gör så här
Sätt ugnen på 225C
1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingervarma vattnet, salt, olivolja och rör runt så att jästen löses upp.
2. Tillsätt mjölet och arbeta ihop det hela till en smidig deg. Jäs i bunken under bakduk i ca 30 minuter.
3. Skär ost och skinka i mindre bitar.
4. Tryck ut degen till en rektangel sådär 35×20 cm. Kavla helst inte eftersom du då kavlar bort all luft genom trycket. Strössla över spenat, ost, skinka. Rulla ihop till en rulle och lägg ihop till en krans.
5. Lägg över brödkransen på ett mjölat bakplåtspapper med skarven nedåt. Jäs under bakduk i ca 30 min.
6. Vispa upp äggulan lite lätt och droppa över hela brödet. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 30 min. Låt Tortano svalna på galler.