Dinkel- och Bovetelimpa och Summerbird

Dinkel- och bovetelimpa

Jag har överproducerat. Ni vet när man sätter igång hundra projekt samtidigt och säger javisst till allt. Där någonstans i mitten är man helt dränerad på energi och vet inte hur man ska få allt i hamn. Ungefär så har det känts den senaste tiden. Men himmel vad mycket jag har bockat av på min to-do-lista  under den gångna sommaren (tack regnet). Jag har fixat skrivbord till tjejerna, fixat stor garderob till mitt sovrum, köpt torkskåp och installerat, skrivit in Annie på fotboll, Varit till doktorn med Magda angående hennes eksem, träffat vänner till mig och barnen, planerat skidresa till vintern, lagt upp ett schema för hur jag och barnens pappa ska dela på att ha barnen och väldigt mycket mer. 

Summerbird

Att vara ensamstående utan uppbackning är inget nytt för mig längre, men ibland faller jag igenom och orkar inte. Så har det varit de senaste dagarna då jag börjat jobba efter sommaren och man kommer hem och barnen bara bråkar och Magdas eksem blir värre och värre och man ska lösa allt själv. Igår kväll kom jag hem sent från stan och hittade en Summerbirdpåse hängandes på dörren. Från min vän Jessica förstås. Hon visste att det varit jobbigt den senaste tiden. Så otroligt tacksam för Jessica som har hjälpt mig i många av de där utsatta stunderna. När jag opererade foten i våras och inte kunde ta dem till skola och dagis så lämnade och hämtade Jessica dem.  Jessica vet att jag älskar choklad från danska Summerbird. Hon är den mest omtänksamma fina vän man kan ha. Hon hade dessutom skrivit ett så fint kort så jag fick tårar i ögonen, det ska sparas.  Men, nu till receptet på ett riktigt Powerbröd, perfekt till helgfrukosten och för att komma på topp igen. 

Du behöver

4 dl dinkelmjöl

3½ dl helt bovete

2 dl psylliumfrön

1 dl kruskakli

½ msk bikarbonat

1 tsk salt

1 dl mörk sirap

6 dl filmjölk

200 g hasselnötter (grovt hackade)

200 g torkade aprikoser

Gör så här

Sätt ugnen på 150 C

1. Smöra en brödform och häll i lite kruskakli och skaka runt så det fastnar.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och rör om (spara ca ½ dl grovt hackade hasselnötter  som du strösslar på brödet) 

3. Blanda filmjölk med sirap och blanda med de torra ingredienserna

4. Häll smeten i formen. Strössla över hasselnötterna ovanpå och tryck till lite lätt. Grädda ca 90 minuter eller tills brödet har en innertemperatur på 96 C.  Låt brädet svalna av innan du skär upp det. 

Trevlig Helg på er!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *